Pikavipin korko kannattaa kilpailuttaa

Kilpailuta pikavipin korko usean pankin ja rahoitusyhtiön kesken. Lue lisää.

pikavipin korko
Suomi

Esimerkkilaskelma: Luoton ollessa 10.000 € ja takaisinmaksuajan 5 vuotta on kuukausierä 232,5 €. Kuukausierä sisältää 5 € kuukausittaisen laskutuslisän ja 90 € avausmaksun (fees). Lainan kokonaiskustannus on tällöin 13 951 €. Nimelliskorko on 12,60 % ja todellinen vuosikorko 14,9 % (ARP interest rate). Luotonmyöntäjät tekevät lainatarjouksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava todellinen vuosikorko voi vaihdella 4,19 % - 20 % välillä. Laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Lainasummat 2000 € - 60.000 €, tarjottu lainasumma voi olla pienempi tai suurempi kuin haettu lainasumma.

Vakuudetonlaina.comin avulla säästät jopa tuhansia euroja

25 000 € laina

Säästö: 312€/v

Laina-aika: 10 v
Korkein korko: 10%
Matalin korko: 8%

15 000 € laina

Säästö: 492€/v

Laina-aika: 15 v
Korkein korko: 12%
Matalin korko: 7%

9000 € laina

Säästö: 204€/v

Laina-aika: 3 v
Korkein korko: 13%
Matalin korko: 8%

11 000 € laina

Säästö: 72€/v

Laina-aika: 12 v
Korkein korko: 9%
Matalin korko: 8%

Kilpailuta vakuudettomat lainat näin

hakemus

1. Täytä lainahakemus

Täytä lainahakemus. Saat lainapäätöksen välittömästi.

vertaile

2. Vertaa lainatarjouksia

Saat lainatarjouksia usealta pankilta ja rahoituslaitokselta.

valitse

3. Valitse paras tarjous

Valitse lainatarjouksista paras. Saat rahat tilillesi jopa samana päivänä.

Pikavippien korot ja kulut kilpailutat Vakuudetonlaina.comin avulla

Pikavippien korot ja kulut kilpailutat Vakuudetonlaina.comin avulla – Vertaile eri lainantarjoajien tarjouksia ja löydä edullisin pikavippi omiin tarpeisiisi sopivilla ehdoilla. Vakuudetonlaina.com tarjoaa helpon ja kätevän tavan vertailla pikavippejä yhdellä sivustolla.

Syötä vain haluamasi lainasumma ja laina-aika, ja saat välittömästi nähtäville eri lainantarjoajien tarjoukset. Voit vertailla lainojen korkoja, kuluja ja muita ehtoja selkeästi ja helposti.

Tämä auttaa sinua tekemään harkitun päätöksen ja valitsemaan pikavipin, joka sopii juuri sinun taloudelliseen tilanteeseesi parhaiten.

Kilpailuttamalla pikavippien korot ja kulut Vakuudetonlaina.comin avulla voit säästää merkittävästi kustannuksissa ja varmistaa, että otat lainan parhailla mahdollisilla ehdoilla.

Pikavippien korot ja niiden sääntely

Pikavipit ovat lyhytaikaisia lainoja, jotka ovat olleet suosittuja erityisesti pienempien rahantarpeiden yllättäessä. Ne ovat saaneet nimensä siitä, että niitä voi hakea nopeasti ja vaivattomasti verkossa ilman vakuuksia tai takaajia.

Pikavippien korko on kuitenkin aiheuttanut paljon keskustelua, sillä ne ovat olleet korolla mitattuna yleensä kalleimpia kuluttajille myönnettäviä lainoja.

Uusi korkokatto – Tiukennettua sääntelyä

Pikavippien korkoja on pyritty suitsimaan kuluttajansuojalain avulla. Lokakuun 2023 alusta lähtien voimaan tuleva laki tiukentaa pikavippien korkokattoa entisestään.

Lain mukaan pikavippien korot saavat olla enintään 15 prosenttia lisättynä korkolain mukaisella viitekorolla. Tämä toimenpide pyrkii alentamaan pikavippien korkotasoa ja tarjoamaan kuluttajille parempaa suojaa korkeilta kustannuksilta.

Kuluja pikavipistä – Ei pelkkä korko

Vaikka uusi korkokatto rajoittaa pikavippien korkoja, on tärkeää huomata, että pikavipeistä voi silti aiheutua muita kuluja. Usein pikavipeistä peritään myös järjestelymaksu sekä kuukausittaiset tilinhoitomaksut.

Nämä lisäkulut voivat nostaa pikavipin todellisen vuosikoron yli 20 prosenttiin. Kuluttajan onkin syytä kiinnittää huomiota kaikkiin lainan ehtoihin ja kuluihin ennen lainan ottamista.

Korkokaton historia – Kuluttajansuoja kehittynyt

Pikavippien korkosääntely on kehittynyt merkittävästi viime vuosien aikana. Ennen vuotta 2013 pikavippien korkokatto oli 20 prosenttia.

Tämän jälkeen lainojen korkoja on asteittain rajoitettu tiukemmiksi. Kuluttajansuojan vahvistaminen on ollut tärkeä tavoite, jotta kuluttajat eivät joutuisi maksamaan kohtuuttomia korkoja pienistä lainoista.

Lainasumman ja maksuajan vaikutus kustannuksiin

Pikavippien kustannuksiin vaikuttavat merkittävästi lainasumma ja maksuaika. Iso lainasumma ja pitkä laina-aika tarkoittavat yleensä korkeampia kustannuksia.

Vaikka korkokatto on nyt tiukempi, on silti tärkeää harkita tarkkaan lainan tarve ja mahdollisuudet maksaa se takaisin sovitussa ajassa.

Lainojen yhdistäminen laittaa usean lainan kulut kuriin

Jos useita pieniä pikavippejä aiheuttaa taloudellista taakkaa, kannattaa harkita lainojen yhdistämistä. Yhdistämällä lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi voi saada selkeyttä talouteen ja mahdollisesti pienemmät kokonaiskustannukset.

On kuitenkin tärkeää vertailla eri lainojen kustannuksia ja ehtoja ennen yhdistämispäätöksen tekemistä.

Kilpailuta pikavipin todellinen vuosikorko

Vakuudetonlaina.com tarjoaa helpon ja nopean tavan vertailla eri pikavippien tarjouksia. Voit täyttää lainahakemuksen verkossa, ja saat nopeasti lainapäätöksen useilta eri lainantarjoajilta.

Näin voit valita juuri sinulle sopivimman lainan edullisilla ehdoilla.

Huomioi Kuluttaja-asiamiehen suositukset

Kuluttaja-asiamies on kiinnittänyt huomiota joidenkin luotontarjoajien hinnoitteluun. On tärkeää tutustua huolellisesti lainaehtoihin ja hintaesityksiin, jotta vältät yllättävät kulut.

Luotonmyöntäjän tulee antaa selkeät ja ymmärrettävät tiedot lainan kokonaiskustannuksista.

Käytä pikavippiä vastuullisesti

Pikavippi voi olla hyvä vaihtoehto, kun sitä käytetään vastuullisesti ja harkiten. Ennen, kuin haet pikavippiä, on tärkeää arvioida oma maksukyky ja varmistua siitä, että pystyt maksamaan lainan takaisin sovitussa ajassa.

Pikavippien tulee olla apuna rahantarpeen äkillisissä tilanteissa eikä pitkäaikaisena ratkaisuna jatkuviin taloudellisiin haasteisiin.

Hae lainaa vain tarpeeseen

Ennen pikavipin hakemista on hyvä pohtia sen tarpeellisuutta. Vältä hakeutumasta uusiin lainoihin turhaan ja keskity selviämään omista taloudellisista velvollisuuksistasi.

Tarvittaessa voit keskustella rahahuolistasi ammattilaisten kanssa ja hakea taloudellista neuvontaa.

Pikavippien tulevaisuus – Entistä tarkempaa sääntelyä?

Vaikka pikavippien korkosääntely on jo tiukentunut, voi tulevaisuudessa olla mahdollista, että kuluttajansuoja kehittyy entisestään.

Seuraa ajankohtaisia uutisia ja pysy ajan tasalla rahoitusalan muutoksista. Kuluttajien ääni on tärkeä muutosten edistämisessä, ja sääntely voi jatkua kehittyvänä tarpeiden mukaan.